آرزوی راه رفتن میان ستاره ها؛ از رویا تا واقعیت
به گزارش مجله مهاجر، راه رفتن در آسمان و فضا از رویاهای قدیمی بشر است. با ساخت یک مکان هنری و علمی در منطقه آلپ اتریش، راه رفتن در بین ستاره ها دیگر یک رویایی خیالی نیست.
فضا از کهکشان ها، منظومه ها، ستارگان، سیارات و بسیاری اجرام آسمانی دیگر پر شده است. عجایب و بزرگی آن ها به مراتب از تمامی دیگر پدیده های عالم هستی بیشتر است. کهکشان ها، ستارگان و به طور کلی پدیده های آسمانی انبوهی از اتفاقات عجیب و غریب هستند. برخی از آن ها به وسیله دانشمندان شناسایی شده اند. پدیده های مثل کوتوله های سفید، ستارگان نوترونی، ستارگان هیپرونی، کوازارها، ستاره های دنباله دار و سیاه چاله ها.
در فضای قابل مشاهده برای ما انسان ها، میلیاردها کهکشان جداگانه وجود دارد که یکی از بزرگ ترین آن ها کهکشان راه شیری و نزدیک ترین آن ها به زمین ما کهکشانی به نام آندرومیدا است که فاصله آن از زمین تقریبا 1.5 میلیون سال نوری و دارای تقریبا 100 میلیارد ستاره است. هر کهکشان مجموعه ای از میلیاردها ستاره است که برخی از آن ها از خورشید بزرگ تر و برخی دیگر به طور قابل توجهی کوچک تر هستند. برای همین از زمان انسان های اولیه آسمان شب و غرق شدن در ستاره ها جز رویای بسیاری از انسان ها بوده است. رویایی که امروزه به یاری هنر و علم فقط یک رویا نیست و بشر توانسته است حداقل به صورت مجازی به آن واقعیتی هرچند کم ببخشد.
ایستادن و نگاه کردن به آسمان یک روش خوب و یک ایده جالب برای گذراندن وقت به شمار میرود. برترین زمان آن هنگامی است واقعا قصد دارید به موضوعی در زندگی شخصی خود به طور جدی فکر کنید. برای همین زل زدن به ستاره ها باعث می گردد در افکار خود به طرز باور نکردنی غرق شوید. در برخی از منطقه ها دنیا ستارها در آسمان شب به خوبی نمایان هستند، انگار در این نقاط فاصله آن ها با کره زمین تنها چند کیلومتر است. یکی از این نقاط مجذوب کننده کوه های آلپ در منطقه ای از کشور اتریش است. روستای لخ به خاطر دامنه های مناسب برای اسکی و بعلاوه مسیرهای پیاده روی و منظره ها خیره کننده خود در کل اروپا و دنیا شناخته شده است. به تازگی در این منطقه خانه ای در ارتفاعات ساخته شده که سازنده آن یکی از هنرمندان بین المللی اتریش به نام جیمز ترول است.
آنچه که ترول در فضای آسمانی این خانه زیبا ایجاد نموده، در حقیقت هنر نور و بازی با آن است. وی دراین باره به تازگی شرح داده که این اثر هنری قطعه ای از رویای راه رفتن در آسمان است. انسان نمی تواند در واقعیت آن را انجام دهد، ولی در این خانه با یاری نورپردازی های خاصی می توان شرایطی را شبیه سازی کرد که انگار انسان واقعا در آسمان و در بین ستارگان قدم برمی دارد.
در طراحی این اثر هنری آسمانی از فضایی حدود 1780 متر مربع استفاده شده است. در طراحی آن از یک گنبد مخصوص یاری گرفته شده که هنگام باز شدن در این گنبد یک فضای بیضی شکل پدید می آید. در این هنگام هر بازدیدکننده ای می تواند به فضای بالای سر خود خیره گردد و از ترکیب تماشا ستار های واقعی و بازی با نور در اطراف خود فکر کند که واقعا در بین ستارگان در حال راه رفتن است. البته سقف گنبد فقط شب ها باز می گردد، چون در روز ستاره ای در آسمان نیست. اما بازدید از این بنای هنری فقط در شب ها صورت نمی گیرد. در ساعات روز و روشنایی خورشید، سقف گنبد بسته است. در این شرایط فضای مجموعه مثل یک میدان کامل به چشم می آید. فضای ایجاد شده با چند نور رنگی به طور خاصی تزیین می گردد. این نورپردازی برای بازدید کنندگان یک احساس قوی توهم عمیق و حضور در فضایی بی نهایت را ایجاد می نماید؛ حسی درست مانند مثل غوطه ور شدن در نور.
این فضای آسمانی روستای لخ در منطقه ای به نام فورارلبرگ (Vorarlberg) در غرب اتریش قرار گرفته است. این مکان همه ایام سال و هفته به جز دوشنبه ها باز است. هر بازدیدکننده می تواند به وسیله مسیر روستای لخ به وسیله تله کابین به سمت این مکان تماشای بروند. هر چند مجذوب کنندهیت اصلی آن این است که هر فرد با پیاده روی در مسیری رویایی به سمت این ایستگاه آسمانی برود. اگر کسی قصد بازدید از این مکان تماشای را دارد، حتما با شنیدن این خبر خیلی خرسند می گردد؛ بازدید از این جاذبه جهانگردی کاملا رایگان است، تنها در صورتی که هر بازدیدکننده دوست داشته باشد، می تواند مبلغی پول به عنوان هدیه به برای توسعه و نگهداری این بنا یاری کند.
البته باید این نکته را هم یادآور شد که به دلیل کوچک بودن فضای آن، در هر سانس بازدید فقط 30 جهانگرد می تواند از آن بازدید کند که اگر کسی آخر هفته ها به این مکان برود، با توجه به رایگان بودن آن، شاید مجبور باشد چند ساعتی را در صف منتظر بماند. البته این مجموعه تفریحی و جهانگردی یک وب سایت دارد که بازدیدکننده ها می توانند از جزییات زمان بازدید و برترین زمان برای این کار آگاه شوند. پس اگر قصد رفتن به این مجموعه را دارید، حتما به وب سایت آن ها سر بزنید.
عکس اصلی مقاله از وب سایت جهانگردی لونلی پلنت
منبع: کجارو