معرفی دریاچه نمک خور اصفهان Khur Salt lake

به گزارش مجله مهاجر، دریاچه نمک خور اصفهان

در این مقاله از معرفی جاهای تماشای ایران یکی از مکان های بسیار زیبا و تماشای استان اصفهان یعنی دریاچه نمک خور را به شما معرفی می کنیم. در صورتی که قصد سفر به استان اصفهان را دارید از این دریاچه نمک بسیار زیبا تماشا کنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

معرفی دریاچه نمک خور اصفهان Khur Salt lake

دریاچه نمک خور در شرقی ترین نقطه استان اصفهان، در جایی که تقریباً 400 کیلومتر از شهر اصفهان دور است در دل کویر واقع شده است. این دریاچه نمک طبیعتی را از چند ضلعی های نمک نشان دهنده این است که عموماً در دریاچه های نمک خشکیده شده قابل مشاهده هستند. دریاچه نمک خور تقریبا 700 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و جاده مواصلاتی خور به طبس از دل این منطقه می گذرد.

دریاچه خور، بزرگترین دریاچه نمک فصلی ایران است و جز کم ارتفاع ترین نقاط در فلات ایران است. عمق نمک در این دریاچه به علت حرکت دائمی سفره های آب شور، بر خلاف سایر دریاچه های نمک مشابه بسیار نازک بوده و از 5 سانتیمتر تا 10 میلیمتر متغیر است. زمین های اطراف

این دریاچه در منطقه ها غربی، شرقی و شمالی به شدت باتلاقی با درصد چسبندگی زیاد و در منطقه ها جنوبی به طور زمین های پف کرده است.

برای رفتن به این دریاچه باید حدود 50 کیلومتر به سوی غرب شهر طبس حرکت کنیم تا بتوانیم به جنوب آن برسیم. البته پس از رسیدن به دریاچه باید کامل مراقب باتلاق های آن باشیم و از مسیر خارج نشویم. آب و هوای این دریاچه با مساحت حدود 2 هزار کیلومتر، بسیار گرم و خشک بوده و مقدار بارش باران در دریاچه نسبتا کم است. هوا در گرمترین زمان خودش به حدود 55 درجه می رسد.

این دریاچه در فصل بارش به طور مخلوطی از گل رس و نمک در می آید و در فصول خشک به دریایی سفید از نمک تبدیل خواهد شد. فشردگی نمک در لایه های زیرین، رانندگی بر روی قسمت هایی از این دریاچه را بسیار سهل و آسان کرده است. یکی از نکات جالب دیگر در خصوص این دریاچه تشکیل چندضلعی های نمکی در این دریاچه است.

به علت اینکه اختلاف دما در شب و روز این دریاچه زیاد است، لایه های سطحی نمک شکسته و موجب می شود که لایه های زیرین رطوبتشان را از دست دهند و چند ضلعی های نمکی را تشکیل دهند.

راه های دسترسی دریاچه خور

در زمان های گذشته جاده عروسان به حلوان از این دریاچه می گذشته که سون هدین کویر نورد بزرگ سوئدی نیز در کتاب کویرهای ایران به آن اشاره کرده است ولی به علت اشاره بومی های منطقه به خطرناک بودن مسیر، از عبور صرف نظر می نماید.

مسیر آسفالته شهرستان خور به طبس پس از طی مسافت 50 کیلومتر به قسمت جنوبی دریاچه می رسد. به علت باتلاقی بودن زمین های اطراف و گاه خود دریاچه، مسیر دیگری پیشنهاد نمی شود.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 19 مهر 1403 بروزرسانی: 19 مهر 1403 گردآورنده: immigranttour.com شناسه مطلب: 14

به "معرفی دریاچه نمک خور اصفهان Khur Salt lake" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی دریاچه نمک خور اصفهان Khur Salt lake"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید